Jieldé Signal SI 333 bordlampe

2.960,00 kr.4.045,00 kr.

Bordlampen har en fod på 16 cm, to arme á 30 cm samt et hoved på 10 cm

Indpakningsdesign

Gaveindpakning

Flot indpakning (10,00 kr.)

  • Gaveindpakning flot
  • Gaveindpakning jul
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , , , ,

Beskrivelse

Signal SI 333 er en super flot bordlampe fra Jieldé

Signal SI 333 bordlampe er et lækkert design i sig selv, samt en dekoration i hjemmet. Lampen giver med dens arme, fod og hoved mange forskellige måder, som lampen kan stå eller sætte på. Bordlampen har en fod på 16 cm, to arme á 30 cm samt et hoved på 10 cm. Alle leddene kan vippes frem og tilbage i 300 grader. Soklen på foden samt lampehovedet kan drejes 360 grader. Lamperne kommer i et stort udvalg af farver og i enten matte eller blanke farver og mange forskellige modeller, kontakt os, hvis du ikke kan finde den model du søger

Jieldé Loft lampen er den Franske originale fabrikslampe som stammer tilbage til 1949, da Jean-Louis Domecq designede en lampe der passede til hans behov, hvilket var en simpel og robust lampe med bevægelige led og uden ledning i leddene. Det var hele ideen med en lampe uden ledning i leddene, der var med til at gøre lampen revolutionerede, det var, blandt andet, sammensætningen af kobber, zink og tin. Den færdige model der i daglig tale blev omtalt som, ”la Standard” var færdig designet i 1953, den som vi i dag kender som Loft lampen.

Jieldé lampen blev solgt som fabrikslampe, til tegneborde hos arkitekter og diverse workshops, det smarte ved Jieldé lampen var, blandt andet, at der ikke var nogen ledninger at tage hensyn til, hvert led er lavet på en speciel måde der gør at strømmen går igennem kobberskiverne der sidder derinde, og i soklen af lampen sidder udtrækket som monteres direkte på væggen. Foden som i dag er på bord- og gulvlamperne er først blevet tilført en gang i 1970’erne og bremseskiven er ikke designet eller produceret hos Jieldé som flere ellers tror.

Fabrikslampen blev lavet i forskellige modeller både uden arme, den der i dag hedder Loft D1000, eller med arme som Loft D4401. Den gang producerede Jieldé lampen med flere arme, men i dag, hvor lampen ofte hænger i hjemmet, mente Jieldé at lampen var for tung med så mange arme på, så de valgte at ændre produktionen og kun lave Loft væglampen med to arme. Alle Jieldé lamper har et ”certifikat” i form af en metalplade på lampehovedet med Jieldé navnet og et serienummer, hvilket er med til at verificere ens Jieldé lampe.

Jieldé designer en fod til Loft lampen, og man begynder at se lampen i diverse boligindretninger rundt om i verden, folk er begyndt at få øjnene op for Jieldé Loft lampens design, og især bordlampen Loft D6440 bliver bliver et eftertragtet design at have stående i hjemmene eller på kontoret og man ser både væg- og bordlampen i forskellige Hollywood film og lampen bliver fremover kaldt for Loft.

I slutningen af 60’erne designede Jean-Louis Domecq LaC lampen som kontorlampe, modsat ”la Standard” der var designet til fabriks- og industribrug. LaC blev produceret fra 1970-1990, hvor den blev taget ud af produktion, da den ikke var tidssvarende. Omkring 2005 redesignede Jieldé LaC Lampen. Skærmen blev gjort mindre, så dens størrelse svarer til Loft modellen, og samtidig omdøbte de lampen til LaK.

I 2003 lancerer Jieldé lampen Signal, der er en mindre udgave af Loft lampen og serien, men Signal kan for mange være nemmer at have stående og kan også bruges som sengelampe, samt den er også lidt billigere. Den store forskel på Signal og Loft lampen er, at der ikke er nogen ledninger eller lignende i Loft lampen, men i Signal lampen er der ledning i leddene. Signallampen blev et stort hit, og der findes utallige modeller af den, både som loft- / væg- / bord- og gulvlampe.

Jieldé starter med at designe en pendel lampe og det bliver til fire forskellige, Augustin, Clément, Beaumont og Dante og Jieldés giver deres pendler navnet, Suspensions. De fire forskellige modeller, kommer i forskellige diameter og i et utal af farver og alle modellerne kan bestilles med Hvid / Guld / Hvid indvendigt og med tilsvarende farve ledning.

Den næste serie af lamper kommer i 2019 og hedder Aicler, foden/soklen og armene er som Signal lampen, Aicler har en mere traditionel lampeskærm og gør, at Jieldé endnu engang kommer med et nyt design der skiller sig ud samtidigt med at det tilpasser sig nutidens mode.

Alle Jieldé lamperne er fortsat håndlavet og det er stadigvæk det originale værktøj der bliver brugt, på fabrikken i Saint Priest i en af forstæderne af Lyon i Frankrig. Jieldé designer fortsat nye lamper og de har nu flere forskellige serier og modeller end da de startede og lamperne kommer i mange forskellige blanke og matte farver. Jieldé laver pendler, væglamper, bordlamper og gulvlamper, så der er en lamper og farve for enhver smag.

Yderligere information

Overflade

Blank, Mat

Farve

Hvid, Creme, Gul, Lime, Orange, Bourgogne, Rød, Pink, Fuchsia, Pastelblå, Blå, Petroleum, Turkis, Pastelgrøn, Olivengrøn, Æblegrøn, Vespagrøn, Khaki, Chokoladebrun, Musegrå, Granit Grå, Sort, Sølv Grå, Kobber Hammerlak, Sort Hammerlak, Perle Beige, Bronze, Børstet Stål, Krom