Hammershus Fairtrade Senegal Basket, Arame Mbaye, Kurv med låg

685,00 kr.

Smart flettede kurv med låg fra Senegal, “Flyvende tallerken”

Ikke på lager

Beskrivelse

Senegal Basket, Arame Mbaye er en smart kurv med låg, fra Hammershus Fairtrade

Den smarte kurv er “håndflettede” med græs og hvor der er viklet hvid plastiksnor omkring. Kurven har håndtag på hver side og så er der lavet et låg til, hvor låget går op i en top. Toppen af låget på kurven har det karakteristiske look der gør, at man tænker på en slange kurv, hvor når slangetæmmeren spiller på fløjten, så rejser slangen sig op. Dog er der ikke nogle slanger med i disse kurve.

Kurven har et naturligt look, men som om den er blevet ludbehandlet som man gør med træ, idet den ikke er helt natur eller helt hvid i farven. Kurven med låget bliver omtalt som, Den flyvende tallerken. Kurven bliver lavet i Senegal og er med i Fairtrade konceptet.

Hammershus Fairtrade er et dansk firma der blev grundlagt i 2001. Hammershus arbejder for en bæredygtig udvikling og prøver derved at hjælpe med at reducere fattigdom i Afrika. Dette sker ved events, oplysning, fundraising, produktion af design, import og salg af Fair Trade godkendte produkter, samt støtte til samarbejdspartnere og producenter i Afrika.

Hammershus sælger deres produkter i hele Europa og til mere end 750 butikker og de beskæftiger ca. 650 mennesker i Ghana og Burkina Faso. Fair Trade er en handel med respekt for miljøet og mennesker der samtidigt bidrager det til en bæredygtig udvikling.

Størstedelen af produktionen er importeret fra Ghana, hvor en mindre del bliver lavet i Burkina Faso. Hammershus importer mange forskellige produkter, men fra Ghana er der er især tre varegrupper der er fokus på, hvilket er de klassiske flettede kurve, trommer og trævarer samt glasperler.

Hammershus støtter så vidt muligt deres samarbejdspartnere i produktudvikling, proces optimering og markedsføring, hvor produktudvikling er vigtigt i forhold salg til det Skandinaviske marked, men hvor salg også er nøglen til, hvordan producenten arbejder sig ud af fattigdom.

Hammershus hjælper derfor producenterne med at bliver selvhjulpne, så de forærer ikke blot pengene til dem, men hjælper dem til at blive bedre og dygtigere forretningsfolk og håndværkere. Hammershus støtter derfor også lokale aktiviteter for at forbedre menneskerettigheder og demokrati.