Hammershus Fairtrade Original Round Bolga Baskets, Rund Kurv large

425,00 kr.

Flotte og praktiske fletkurve i mange forskellige farver

Indpakningsdesign

Gaveindpakning

Flot indpakning (10,00 kr.)

  • blank
  • blank
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , , ,

Beskrivelse

Original Round Bolga Baskets er en large rund kurv fra Hammershus Fairtrade

De fantastiske kurve kommer i flere størrelser, hvor dette er den største i large. Kurvene kommer i 15 forskellige farver og der er seks forskellige mønstre, men hver farve kommer kun i et bestemt mønster.

Hammershus Fairtrade er et dansk firma der blev grundlagt i 2001. Hammershus arbejder for en bæredygtig udvikling og prøver derved at hjælpe med at reducere fattigdom i Afrika. Dette sker ved events, oplysning, fundraising, produktion af design, import og salg af Fair Trade godkendte produkter, samt støtte til samarbejdspartnere og producenter i Afrika.

Hammershus sælger deres produkter i hele Europa og til mere end 750 butikker og de beskæftiger ca. 650 mennesker i Ghana og Burkina Faso. Fair Trade er en handel med respekt for miljøet og mennesker der samtidigt bidrager det til en bæredygtig udvikling.

Størstedelen af produktionen er importeret fra Ghana, hvor en mindre del bliver lavet i Burkina Faso. Hammershus importer mange forskellige produkter, men fra Ghana er der er især tre varegrupper der er fokus på, hvilket er de klassiske flettede kurve, trommer og trævarer samt glasperler.

Hammershus støtter så vidt muligt deres samarbejdspartnere i produktudvikling, proces optimering og markedsføring, hvor produktudvikling er vigtigt i forhold salg til det Skandinaviske marked, men hvor salg også er nøglen til, hvordan producenten arbejder sig ud af fattigdom.

Hammershus hjælper derfor producenterne med at bliver selvhjulpne, så de forærer ikke blot pengene til dem, men hjælper dem til at blive bedre og dygtigere forretningsfolk og håndværkere. Hammershus støtter derfor også lokale aktiviteter for at forbedre menneskerettigheder og demokrati.

De flettede kurve er primært lavet af kvinder nær områderne af Bolgatange, hvor der er ekstrem fattigdom. Kvinderne arbejder i grupper på ca. 20 personer, og mange af dem er enlige mødre eller enker og de færreste af dem kan skrive eller læse, og meget få taler engelsk.

Processen består i af strået splittes med tænderne og derefter rulles det på en sandal med håndfladen. Derefter skal strået farves første gang, hvilke bliver gjort af en lokal farveekspert. Farven er ufarlig for miljøet og mennesker, den brune kurv f.eks. farvet med naturfarve lavet på hirse. Derefter flettes kurven fra bunden af, hvor man dypper strået i vand for at blødgøre det og gør det smidigere at arbejde med. Det tager ca. tre dage at flettet en kurv fra første del af processen til den er færdig, idet kvindernes almindelige pligter skal gøres samtidigt. Når kurven er flettet færdig farves den ofte endnu engang i samme grundfarve, hvilket er for at sikre gennemfarvning, og dette gøres igen af en farveekspert, så kvinderne ikke selv skal gøre det. Derefter skal der sættes et læderhåndtag på kurven, denne del af processen laves altid af mænd og læderet er lavet af gedeskind.

Derefter pakkes kurvene sammen og sendes mod Danmark. Når de kommer til Danmark, er kurvene presset sammen for de ikke fylder for meget, men de rettes let ud igen med lidt vand og så formes faconen på kurven igen. Herefter stilles den til tørre på en avis eller lignende.

Yderligere information

Størrelse N/A
Farve

Grøn, Blå, Pink, Rød, Gul, Brun, Natur, Sort, Natur/sort, Orange, Tiger, Violet, Traditionel, Lotta, Traditionel natur/sort